26. prosince 2017

CSI zorganizovala tichá modlitební setkání

Na třech místech České republiky se ve čtvrtek 14.12. sešli lidé, aby se modlili za náboženskou svobodu a solidaritu s pronásledovanými křesťany.

IMG_7037

Na třech místech České republiky se ve čtvrtek 14.12. sešli lidé, aby se modlili za náboženskou svobodu a solidaritu s pronásledovanými křesťany. Česká pobočka CSI se tak připojila k obdobným setkáním, která mají v domovské zemi naší mateřské organizace Švýcarsku již šestiletou tradici. Shromáždění jistě neohromila počtem účastníků (Praha 13, Bystré v Orlických horách 13, Jablonné v Podještědí 4). Velice nás ale potěšila účast otce biskupa Václava Malého a brněnského senátora Zdeňka Papouška na pražském setkání. V Bystrém v Orlických horách se inspirativně k organizování setkání spojili příslušníci Církve bratrské s katolíky.

Jelikož nic nenasvědčuje tomu, že by v dohledné době (pokud někdy) masívní pronásledování křesťanů skončilo, dá se předpokládat, že se letošní tři setkání stanou základem nové tradice. Také v příštím roce se budeme snažit touto formou v adventním čase  povzbudit občany, křesťany i představitele církví a veřejného života aby pamatovali na pronásledované křesťany.

Komentáře k článku


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Komentář byl úspěšně odeslán.

Der Kommentar wurde erfolgreich abgesendet, sobald er von einem Administrator verifiziert wurde, wird er hier angezeigt.